Nieuwe energielabels voor apparaten

Nieuwe energielabels voor apparaten

Vanaf 1 maart 2021 zijn de energielabels voor apparaten, zoals wasdrogers, aangepast. Vanaf nu staan er geen plusjes of procenten meer achter de letter A. Dat maakt het een stuk duidelijker. Een apparaat met energielabel A is het energiezuinigst en een apparaat met label G het minst. Op het gebied van wasdrogers heeft Groen Zon Energie voor je gekeken wat op dit moment de meest energiezuinige wasdroger is. Dat is de warmtepompdroger. Net als een condensdroger voert een warmtepompdroger het vocht af, maar de energiebesparing zit in het recyclen van warme lucht. De warmtepompdroger voert de warmte namelijk terug de droger in. Goed om te weten: warmtepompdrogers zijn energiezuiniger en beter voor het milieu, maar wel duurder in aanschaf dan condensdrogers. Wil jij je was nóg energiezuiniger en goedkoper drogen dan met een warmtepompdroger? Hang je wasgoed dan in de buitenlucht te drogen. Kijk voor meer tips en weetjes op https://groenzonenergie.nl/.