Groen Zon Energie trots op resultaten Emelwerda Solar


Goede prestaties Emelwerda Solar team

Dit weekend hebben de Solar teams van het Emelwerda College in Emmeloord deelgenomen aan de eerste wedstrijd van de Young Solar Challenge van dit jaar.

Beide teams hebben het erg naar hun zin gehad en naar eigen zeggen veel geleerd. ‘We weten nu van alles over onze boten en hoe we deze kunnen gaan verbeteren’.

Team 1 heeft de 13e plaats behaald op de Time Trial en ze hebben een gedeelde eerste plaats op de Timed Sprint gehaald. Een geweldig resultaat dat gevierd werd, maar dit neemt niet weg dat ze hard gaan werken om nog betere resultaten te behalen.

Team 2 heeft de 26e plaats behaald op de Time Trial en bij de Timed Sprint hadden ze helaas een verkeerde start. Bij de Time Trial hadden ze een hele goede start en strategie, maar achteraf bleek dat ze problemen hadden met de zonnepanelen. Dit is natuurlijk jammer, maar ze hebben de hele race wel uitgevaren op alleen de accu’s en dat is natuurlijk al een prestatie op zich. Al met al vielen de resultaten tegen, maar ze laten het er niet bij zitten en ze zijn al druk bezig met het verbeteren van hun boten.

Volg Emelwerda Solar via http://www.emelwerdasolar.nl. 

(Bron: Noordoostpoldernieuws.nl)