Komend weekend Elfstedentocht voor zonneboten

Komend weekend Elfstedentocht voor zonneboten

De solar boot van het Emelwerda Young Solar Team uit Emmeloord gaat het komend weekend opnemen tegen andere zonneboten tijdens The Ultimate Solar Boat Challenge. De solarboaten zullen in 2 weekenden de Elfstedenroute in Friesland afleggen. Als sponsor wensen wij het Emelwerda-team alvast veel succes! Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni wordt het eerste deel van de Elfstedentocht afgelegd, van Leeuwarden via Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren en Hindeloopen naar Workum. In het weekend van 25 juni zullen de deelnemers het laatste stuk van Workum naar Leeuwarden varen. Het team dat de snelste zonneboot heeft gebouwd, wint.

De echte Elfstedentocht is 25 jaar geleden voor het laatst geschaatst. De kans dat de tocht ooit nog eens op ijs kan plaatsvinden, wordt steeds kleiner. Daarom is aandacht voor duurzame oplossingen essentieel. Tijdens The Ultimate Solar Boat Challenge zetten de deelnemers, scholieren van 14 tot 17 jaar, solarboten in die ze zelf hebben gebouwd. Voor veel van deze scholieren is dit een eerste kennismaking met duurzame technologie├źn. Nu er tekorten zijn in technische beroepen kan het bouwen van een solarboot scholieren inspireren om voor een technische vervolgopleiding te kiezen. En dat is iets wat Groen Zon Energie graag ondersteunt.