Hoera! Green Energy Day is opgeschoven

Hoera! Green Energy Day is opgeschoven

Goed nieuws! Green Energy Day is weer een paar dagen later dan vorig jaar en dat is precies de bedoeling. Het betekent namelijk dat er dit jaar meer groene energie wordt opgewekt dan vorig jaar. Green Energy Day is de dag waarop alle groene energie die in een jaar wordt opgewekt, op is als we alles achter elkaar zouden gebruiken. Het aandeel groene energie is dit jaar 14,2%. In dagen betekent dit 52 dagen, waardoor we op 21 februari uitkomen. Vorig jaar was Green Energy Day op 16 februari en nu dus op de 21e. Het is de bedoeling dat we deze dag elk jaar een paar dagen later kunnen ‘vieren’. Als we het jaarlijks twaalf dagen later kunnen houden, dan is op 31 december 2050 al onze energie hernieuwbaar. Helaas hebben we de datum dit jaar slechts met vijf dagen kunnen opschuiven. Er is dus werk aan de winkel! Nederland is kampioen in zonne-energie. Groen Zon Energie wekt zonne-energie op die je via Agro Energy kunt afnemen. Kies ook voor groene energie, zodat Green Energy Day volgend jaar op z’n vroegst in maart valt!