Dikke sokken aan

Dikke sokken aan

Het wordt buiten kouder en het is langer donker. Dus zetten we de kachel een paar graden hoger en doen verlichting aan. Je hebt vast gemerkt dat de gasprijzen momenteel erg hoog zijn. Aangezien fossiele energie wordt opgewekt in gas- en kolencentrales heeft dat ook effect op de energieprijs. Het belang van energie uit natuurlijke bronnen wordt daardoor steeds groter. Zoals je weet, draagt Groen Zon Energie een steentje bij met zonne-energie. Omdat er steeds meer duurzame bronnen bijkomen, worden prijsverschillen binnen de dag en tussen de dagen groter. Door de energietransitie en de economische groei neemt de vraag naar elektriciteit toe. Daarbij zijn de kosten van fossiele grondstoffen om elektriciteit mee te maken, zoals steenkool, gas en olie, ook snel gestegen. Helaas lukt het niet om de hoeveelheid groene energie op korte termijn snel te verhogen, zodat de energieprijzen kunnen dalen.

Om je energierekening betaalbaar te houden, is het een goed idee om je energiegebruik terug te brengen. Heb je radiotorfolie achter je radiatoren geplakt? Zijn er tochtplekken in huis die je met tochtstrips kunt verhelpen? Brandt er verlichting op plaatsen waar je niet bent? Energie besparen, zie je terug op jouw energierekening. Dus neem die maatregelen, trek een dikke trui en warme sokken aan, zet de kachel een graadje lager en doe er je voordeel mee.