PostCodeRoos Regeling is veranderd

PostCodeRoos Regeling is veranderd

Heb je er al eens over nagedacht om net als Groen Zon Energie zonne-energie te gaan opwekken? De overheid wil op diverse manieren particulieren, bedrijven, stichtingen en verenigingen stimuleren om schone energie op te wekken, bijvoorbeeld met de PostCodeRoos Regeling. Per 1 april is deze regeling veranderd.

Bij de PostCodeRoos Regeling vormt een groep particulieren en/of organisaties uit hetzelfde viercijferige postcodegebied een coöperatie die met zonnepanelen energie wil opwekken. Om te kunnen deelnemen, hoeven de zonnepanelen niet op de daken van de deelnemers te liggen, maar wel op daken in het postcodegebied. In het verleden kreeg elke deelnemer van twee organisaties geld terug: van de coöperatie en van de eigen energieleverancier. Vanaf 1 april loopt dit allemaal via de coöperatie. Verder kregen deelnemers een korting op de energiebelasting. Het rijk vervangt dat nu door een subsidie per opgewekte kWh. Mocht je als deelnemer verhuizen buiten het postcodegebied of wissel je van energieleverancier, dan kun je nu toch lid blijven van de coöperatie. Meer informatie over de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking vind je hier of neem contact op met Groen Zon Energie door het contactformulier in te vullen.