Green Energy Day

Green Energy Day

Heb je weleens gehoord van Green Energy Day? Dit jaar valt dat op 16 februari. Als we alle groene energie die we in een jaar opwekken achter elkaar zouden gebruiken, dan is het op Green Energy Day op. Het is de bedoeling dat Green Energy Day elk jaar opschuift naar een latere datum, want dat betekent dat we meer hernieuwbare energie opwekken. Als we het elk jaar kunnen opschuiven met tien dagen, dan is op 31 december 2050 al onze energie groen. Green Energy Day is in 2019 in het leven geroepen om duidelijker zichtbaar te maken waar we staan met hernieuwbare energie. De verwachting is bijvoorbeeld dat we in 2021 een aandeel van 12,8% groene stroom opwekken. In dagen uitgedrukt, zijn dat 47 dagen en zo komen we dit jaar uit op 16 februari. Groen Zon Energie helpt met zonne-energie mee om hernieuwbare energie op te wekken en Green Energy Day op te schuiven. Door voor groene energie te kiezen, kun jij ook je steentje bijdragen.