Voordelig je energielabel definitief maken

Voordelig je energielabel definitief maken

Heb je plannen om je huis te verkopen of te verhuren of laat je een huis bouwen? Dan is het belangrijk dat je een energielabel van je woning hebt. Je kunt dat label dit jaar nog voordelig krijgen. Vanaf 2021 wordt het flink duurder. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is en geeft ook tips om je woning energiezuiniger te maken. Het energielabel voor woningen geeft scores van A tot en met G. Daarbij is A heel energiezuinig en valt er bij G het nodige te verbeteren. Het energielabel laat ook zien welke energiebesparende maatregelen jij nog kunt toepassen, zoals het isoleren van je vloer of het plaatsen van dubbel glas.

Dit jaar kan het nog voordelig

In 2015 hebben alle 5 miljoen huiseigenaren een voorlopig energielabel ontvangen. Bij verkoop of verhuur of wanneer je een huis laat bouwen, heb je een definitief energielabel nodig. Je vraagt een definitief energielabel aan via www.energielabelvoorwoningen.nl. Je vult daar diverse gegevens in en komt met bewijsstukken. Een erkend energie-adviseur controleert vervolgens jouw gegevens en maakt het energielabel definitief. Let op: in 2020 kost het aanvragen van een energielabel een paar tientjes, maar vanaf 2021 stijgt dit naar 190 euro. Als je toch al van plan bent om een huis te bouwen, te verhuren of te verkopen, dan is het dus slim om je energielabel nog dit jaar definitief te maken. Wanneer je geen rechtsgeldig energielabel kunt tonen, riskeer je een boete. Kijk voor meer weetjes en energietips op https://groenzonenergie.nl/.