Kun je te veel zonne-energie opwekken?

Kun je te veel zonne-energie opwekken?

Wist je dat het zelfs mogelijk is om te veel zonne-energie te produceren? Het afgelopen halfjaar was behoorlijk zonnig en warm. Zonnepanelen hebben daardoor een record aan energie opgewekt. Dat lijkt fantastisch, maar toch is dat niet alleen maar goed nieuws. In de blog van Vandebron, via wie wij zonne-energie leveren, kun je er meer over lezen: https://vandebron.nl/blog/te-veel-zonne-energie-bestaat-dat. Groen Zon Energie moest dit voorjaar een aantal keren de productie van zonne-energie staken om te voorkomen dat we met grote kosten geconfronteerd zouden worden. De verwachting is dat de aarde steeds verder zal opwarmen, waardoor er steeds meer zonne-energie geproduceerd kan worden. Wij hopen daarom dat er gauw praktijktoepassingen komen om zonne-energie op te slaan in waterstof. We houden je op de hoogte.