22 april: Dag van de Aarde

22 april: Dag van de Aarde

Op 22 april 1970 werd de Dag van de Aarde in het leven geroepen. Vandaag is dat dus 50 jaar geleden. De Dag van de Aarde heeft tot doel om ons bewust te maken van de kwetsbaarheid van de aarde. In deze coronatijd zien we dat des te meer. Doordat we meer thuis zijn, krijgt de aarde mogelijkheden om zich te herstellen. Er stonden allerlei festiviteiten op het programma om de vijftigste verjaardag te vieren, maar door de coronamaatregelen zijn die vrijwel allemaal komen te vervallen. Hoewel de feestelijkheden niet doorgaan, kun jij natuurlijk wél iets doen om de aarde te verbeteren. Wie weet, wordt de Dag van de Aarde dan steeds minder nodig. En dat zou het grootste cadeau zijn dat we de aarde én onszelf kunnen geven!

Je kunt bijvoorbeeld proberen om minder energie te gebruiken, door korter te douchen, warmere kleding aan te trekken, je huis beter te isoleren of vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Voor de energie die je dan toch nog nodig hebt, kun je overstappen op groene stroom, zoals energie uit wind, biomassa of zon. Dat is een milieuvriendelijker keuze dan gewone stroom. Wist je dat Vandebron een organisatie is die uitsluitend groene stroom levert van kleine energieleveranciers uit Nederland? Groen Zon Energie levert bijvoorbeeld zonne-energie via Vandebron. Wanneer je nu overstapt, krijg je bovendien € 100,- vriendenkorting. Wat ga jij doen om ervoor te zorgen dat de Dag van de Aarde niet meer nodig is?