Bespaar op gas

Bespaar op gas

Met douchen kun je gas besparen, want je CV-ketel verwarmt het water met gas. Door minder lang te douchen, verbruik je minder gas. Wanneer je van 9 minuten douchen naar 5 minuten gaat, bespaar je € 60,- per jaar.

Het lijkt een inkoppertje, maar toch vergeten mensen het vaak: de thermostaat lager zetten. Als je huis goed is geïsoleerd, kan je thermostaat ’s nachts prima op 15 graden. Het is zonde als je huis ’s nachts ook wordt verwarmd. Heb je vloerverwarming, dan kun je de thermostaat ’s nachts 2 graden kouder zetten dan overdag. Met een voorgeprogrammeerde thermostaat maak je het jezelf wat gemakkelijker, want dan zorgt de thermostaat altijd voor de juiste temperatuur en hoef jij er niet meer aan te denken.

Met koken kun je ook gas besparen. Uiteraard kun je elektrisch gaan koken, maar wellicht wil je die investering nu nog niet aangaan. Als je rijst of pasta wilt eten, kun je het water voor de pan alvast in je waterkoker laten koken, dat scheelt ook in het gasverbruik.